Vogeleiland


Botter-zeiltocht naar het Vogeleiland, een heus onbewoond eiland, waar veel vogels hun domicilie hebben. De ideale middagtocht met familie. vrienden of collega's. Schippersborrel met haring, borrelhapjes en consumpties inbegrepen. € 47,50 p.p. Op basis van 12 personen per botter

Arrangement

Middagtocht, Avondtocht

Vogeleiland Vogeleiland

Meer informatie

Ik wil graag meer informatie...

Reserveren

Direct reserveren


Previous Hertog Reijnout
Next De Eem

Inbegrepen:

Huur van de botter (voor 12 personen)
Koffie/thee met Spakenburgse koek
Schippersborrel met haring
Borrelhapjes
Consumpties onbeperkt
Prijs middag (± 3,5u) € 47,50 p.p. ex 9% BTW op basis van 12 personen.
Aansluitend een barbecue en/of visbakken € 25,00 p.p. extra
(tijden nu: 14:00u - 17:30u)

Vogeleiland

Botter-zeiltocht naar het Vogeleiland.
Ontvangst op de eeuwenoude Scheepswerf Nieuwboer met koffie/thee en Spakenburgse koek. De authentieke werf is op zich al een bijzondere beleving. De scheepstimmerlui laten zich hier van dichtbij op de vingers kijken tijdens hun werk aan de botters die op de hellingbedden liggen.
In deze authentieke omgeving waant u zich 100 jaar terug in de tijd.
Uitgekeken? Dan wordt er ingescheept en koers gezet richting het eiland de "Dode Hond", zoals het officieel heet. In de volksmond wordt het echter Vogeleiland genoemd: een heus onbewoond eiland, prachtig groen, waar veel verschillende vogels hun woonplaats hebben. 

Uitleg over de botter en hoe die te zeilen gebeurt tijdens de tocht.Wie wil kan meedoen met zeilen: zwaarden laten zakken/ophalen, zeilen overzetten bij het overstag gaan, misschien wel even het roer overnemen....
Het Vogeleiland is een ideale locatie voor een ontspannen middag plezier: zwemmen, wandelen, sporten, luieren, zonnen, kijken, genieten, wie wil dat niet. Liever blijven zeilen kan natuurlijk ook. Een prachtige invulling van een middag- of avondzeiltocht.

Dit arrangement is eventueel uit te breiden met vooraf een stevige visserslunch en na terugkomst een uitgebreide barbecue en/of visbakken op de werf.
Tijdens de zeil/vaartocht wordt u rijkelijk voorzien van borrelhapjes en consumpties.

Vogeleiland

Vogeleiland
  De tijden zijn een indicatie en zijn afhankelijk van de wind
14:00u Ontvangst op de eeuwenoude scheepswerf Nieuwboer met koffie/thee en Spakenburgse koek. Een korte instructie door de schipper of zijn maat over de gebruiken aan boord en andere noodzakelijke informatie
14:30u Inschepen en trossen los: we verlaten de gezellige haven van Spakenburg en hijsen de zeilen, koers Vogeleiland. Tijdens de zeil/vaartocht kunt u de schipper en zijn maat alles vragen, ook geven zij u uitleg over het zeilen/varen met een botter. Als u dat wilt, kunt u actief meezeilen.
14:45u Schippersborrel tijd voor een opknapper: haring met een schippersborrel.
15:45u Aankomst Vogeleiland
16:00u Terugtocht naar de haven van Spakenburg. Tijdens de zeil/vaartocht wordt u rijkelijk voorzien van borrelhapjes en consumpties zoals; wijn, bier, frisdrank of borrel.
17:00u Aankomst thuishaven Spakenburg. Einde
17:30u Uitbreidbaar met barbecue op de werf € 20,00 p.p. extra
19.00u Einde arrangement