Museum Spakenburg


Botter-zeiltocht met een bezoek aan het verrassend interessante Museum Spakenburg met tegenstellingen over het verleden van Spakenburg en Bunschoten € 99,00 p.p. met bbq of visbakken in de historische ambiance van de eeuwenoude scheepswerf. Op basis van 12 personen per botter]

Botter zeiltocht met bezoek aan het Museum Spakenburg

Middagtocht

Meer informatie

Ik wil graag meer informatie...

Reserveren

Direct reserveren


Inbegrepen:

Huur van de botter voor 12 pers.
Koffie/thee met Spakenburgse koek
Entree Museum Spakenburg inclusief rondleiding
Schippersborrel met haring
Borrelhapjes
Consumpties onbeperkt

Barbecue en/of visbakken Prijs (± 7u) € 99,00 p.p. ex 9% BTW op basis van 12 pers.
Wijzigingen in het programma/catering mogelijk (tijden nu: 13:00u - 21:00u)

Botter-zeiltocht en
het Museum Spakenburg

Na ontvangst bij Scheepstimmerwerf Nieuwboer - met koffie of thee èn Spakenburgse koek - en een korte rondleiding langs de botters, de smederij, werkplaats en Rode Loods, wordt aan de overkant van de straat een bezoek gebracht aan het (verrassend grote, goed geoutilleerde) Museum Spakenburg.

Stap binnen in de historische tentoonstelling van het rijke boerenleven, de visserij en vele oude ambachten. Met een goed geïnformeerde gids in kleurrijke klederdracht is het genieten van de prachtige collecties, talrijke nostalgische voorwerpen, herkenbare uitbeeldingen en de humoristische anekdotes .

Spannende tegenstellingen staan centraal. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Leuk voor jong en oud.

De tijd heeft ook in Bunschoten-Spakenburg niet stilgestaan: zowel typische industriële bedrijvigheid als voetbal (blauw en rood) hebben hun plek in het smaakvol ingerichte museum.

Na alle culturele informatie ligt er een prachtig houten vissersschip, een botter, klaar voor de wal, zodat er na inscheping fijn uitgewaaid kan worden tijdens een ontspannen botter-zeil/vaartocht op het - direct voor de haven van Spakenburg gelegen - Eemmeer.

Museum Spakenburg


Botter-zeiltocht met Museum Spakenburg
  De tijden zijn een indicatie en zijn afhankelijk van de wind
13:00u Ontvangst met koffie/thee en Spakenburgse koek op de scheepstimmerwerf. Een rondleiding volgt langs de werkplaats, smederij, rode loods en de botters op de helling.
13:30u Oversteek naar het Museum Spakenburg.
14:00u Rondleiding met gids
15:00u Inschepen voor de botter-zeiltocht
15:15u Schippersborrel tijd voor een opknapper: haring met een schippersborrel
17:30u Aankomst thuishaven Spakenburg
  Afterparty en volop genieten van een uitgebreide barbecue en/of verse vis bakken. Als dat geen geweldige en feestelijke invulling van een dagje uit is - voor iedereen.