De Eem

De Eem

Botter-zeil/vaartocht over de rivier De Eem


Botter zeil/vaartocht over de rivier De Eem, de enige rivier die in Nederland ontspringt. Achter iedere bocht ontvouwt zich een nieuw panorama. Voor wie van gezellig en relaxed varen houdt. Schippersborrel met haring, borrelhapjes en consumpties inbegrepen. Middagtocht € 57,50 p.p. Op basis van 12 personen per botter

Reisdoel De Eem

Botter zeil/vaartocht

Meer informatie

Ik wil graag meer informatie...

Reserveren

Direct reserveren

Inbegrepen:

Huur van de botter (voor 12 pers.)
Koffie/thee met Spakenburgse koek
Schippersborrel met haring
Borrelhapjes
Consumpties onbeperkt
Prijs middag (± 4.5u) € 57,50 p.p. ex 9% BTW op basis van 12 pers.
Wijzigingen in programma/catering mogelijk (tijden nu: van 12:30u - 17:00u)

Rivier de Eem

Een heerlijke vaartocht over de Eem, de enige rivier die in Nederland ontspringt..


De rivier de Eem is een aantrekkelijk doel voor een middag-of avondtocht. De kronkelende rivier biedt na elke bocht een nieuw panorama. U vaart relaxed en beschut op een karakteristieke botter, alleen dat is al een genot. De prachtige natuur rondom, veel schattige kleine huisjes langs het water van het pittoreske dorpje Eemdijk.
Even aanmeren en de benen strekken, eventueel wat (sportieve) activiteiten of een terrasje pikken. Er is veel te zien tijdens het varen, dus enorm leuk om es een middagje te doen! Bovendien zijn er meerdere geschikte locaties om relaxed te barbecuen of 'n visje te bakken.

Dit arrangement is eventueel uit te breiden met vooraf een stevige visserslunch, na terugkomst in de haven een gezellige, feestelijke afterparty, een uitgebreide barbecue en/of visbakken op de authentieke scheepstimmerwerf.
Tijdens de zeil/vaartocht wordt u rijkelijk voorzien van borrelhapjes en consumpties.

Programma

Rivier De Eem
  De tijden zijn een indicatie en zijn afhankelijk van de wind
12.30u Ontvangst op de eeuwenoude scheepswerf Nieuwboer met koffie/thee en Spakenburgse koek. Een korte instructie door de schipper of zijn maat over de gebruiken aan boord en andere noodzakelijke informatie
13.30u Korte Rondleiding op de scheepswerf.
14.00u Inschepen en trossen los: we verlaten de gezellige haven van Spakenburg en hijsen de zeilen, op naar De Eem. Tijdens de zeil/vaartocht kunt u de schipper en zijn maat alles vragen, ook geven zij u uitleg over het zeilen/varen met een botter. Als u dat wilt, kunt u actief meezeilen.
14:15u Schippersborrel tijd voor een opknapper: haring met een schippersborrel.
15:00u Aanmeren in Eemdijk en even de benen strekken in het pittoreske dorpje, misschien een leuk terrasje pikken. Activiteiten naar keuze/evt. eigen invulling op de wal
15.30u Terugtocht naar de haven van Spakenburg. Tijdens de zeil/vaartocht wordt u rijkelijk voorzien van borrelhapjes en consumpties zoals; wijn, bier, frisdrank of borrel.
17.00u Aankomst thuishaven Spakenburg