Vogeleiland

Vogeleiland

Botter-zeiltocht naar het Vogeleiland, een heus onbewoond eiland, waar veel vogels hun domicilie hebben. De ideale middagtocht met familie. vrienden of collega’s. Schippersborrel met haring, borrelhapjes en consumpties inbegrepen.

Previous
Next

Botter-zeiltocht naar het Vogeleiland

Inbegrepen:

Huur van de botter voor 12 pers.
Koffie/thee met Spakenburgse koek
Schippersborrel met haring
Borrelhapjes
Consumpties onbeperkt

 

Wijzigingen in het programma/catering mogelijk (tijden nu: 12:30u – 17:30u)

€ 47,50 p.p

Prijs middag (± 3,5u)

ex 9% BTW op basis van 12 pers.

Botter-zeiltocht naar het Vogeleiland.


Ontvangst op de eeuwenoude Scheepswerf Nieuwboer met koffie/thee en Spakenburgse koek. De authentieke werf is op zich al een bijzondere beleving. De scheepstimmerlui laten zich hier van dichtbij op de vingers kijken tijdens hun werk aan de botters die op de hellingbedden liggen.
In deze authentieke omgeving waant u zich 100 jaar terug in de tijd.
Uitgekeken? Dan wordt er ingescheept en koers gezet richting het eiland de “Dode Hond”, zoals het officieel heet. In de volksmond wordt het echter Vogeleiland genoemd: een heus onbewoond eiland, prachtig groen, waar veel verschillende vogels hun woonplaats hebben. 

Uitleg over de botter en hoe die te zeilen gebeurt tijdens de tocht.Wie wil kan meedoen met zeilen: zwaarden laten zakken/ophalen, zeilen overzetten bij het overstag gaan, misschien wel even het roer overnemen….
Het Vogeleiland is een ideale locatie voor een ontspannen middag plezier: zwemmen, wandelen, sporten, luieren, zonnen, kijken, genieten, wie wil dat niet. Liever blijven zeilen kan natuurlijk ook. Een prachtige invulling van een middag- of avondzeiltocht.

 

Programma: 14:00u - 17:30u

Vogeleiland
 De tijden zijn een indicatie en zijn afhankelijk van de wind
14:00uOntvangst op de eeuwenoude scheepswerf Nieuwboer met koffie/thee en Spakenburgse koek. Een korte instructie door de schipper of zijn maat over de gebruiken aan boord en andere noodzakelijke informatie
14:30uInschepen en trossen los: we verlaten de gezellige haven van Spakenburg en hijsen de zeilen, koers Vogeleiland. Tijdens de zeil/vaartocht kunt u de schipper en zijn maat alles vragen, ook geven zij u uitleg over het zeilen/varen met een botter. Als u dat wilt, kunt u actief meezeilen.
14:45uSchippersborrel tijd voor een opknapper: haring met een schippersborrel.
15:45uAankomst Vogeleiland
16:00uTerugtocht naar de haven van Spakenburg. Tijdens de zeil/vaartocht wordt u rijkelijk voorzien van borrelhapjes en consumpties zoals; wijn, bier, frisdrank of borrel.
17:00uAankomst thuishaven Spakenburg. Einde
17:30uUitbreidbaar met barbecue op de werf € 20,00 p.p. extra
19.00uEinde arrangement

Dit arrangement is eventueel uit te breiden met vooraf een  visserslunch en na terugkomst een uitgebreide barbecue en/of visbakken op de werf.
Tijdens de zeil/vaartocht wordt u rijkelijk voorzien van borrelhapjes en consumpties.

Contact

Wilt u meer informatie over een evenement, arrangement of heeft u specifieke wensen?

Bel, mail Marco of vul het formulier in. U krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Scheepstimmerwerf Nieuwboer
Oude Schans 86
3752 AH Spakenburg
Tel. 033-298 58 51
info@botterwerf.nl

Reserveren

Kies je datum en tijd dan kunnen we zo snel mogelijk kijken of die beschikbaar zijn.