De Eem

De Eem

Botter zeil/vaartocht over de rivier De Eem, de enige rivier die in Nederland ontspringt. Achter iedere bocht ontvouwt zich een nieuw panorama. Voor wie van gezellig en relaxed varen houdt. Schippersborrel met haring, borrelhapjes en consumpties inbegrepen.

De Eem
Pont
Previous
Next

Rivier De Eem

Inbegrepen:

Huur van de botter (voor 12 pers.)
Koffie/thee met Spakenburgse koek
Schippersborrel met haring
Borrelhapjes
Consumpties onbeperkt

Wijzigingen in het programma/catering mogelijk (tijden nu: 12:30u – 17:00u)

 

€ 57,50 p.p

Prijs middag (± 4,5u)

ex 9% BTW op basis van 12 pers.

Een heerlijke vaartocht over de Eem, de enige rivier die in Nederland ontspringt.. De rivier de Eem is een aantrekkelijk doel voor een middag-of avondtocht. De kronkelende rivier biedt na elke bocht een nieuw panorama. U vaart relaxed en beschut op een karakteristieke botter, alleen dat is al een genot. De prachtige natuur rondom, veel schattige kleine huisjes langs het water van het pittoreske dorpje Eemdijk. Even aanmeren en de benen strekken, eventueel wat (sportieve) activiteiten of een terrasje pikken. Er is veel te zien tijdens het varen, dus enorm leuk om es een middagje te doen! Bovendien zijn er meerdere geschikte locaties om relaxed te barbecuen of ’n visje te bakken.

Programma: 12:30u - 17:00u

Rivier De Eem
De tijden zijn een indicatie en zijn afhankelijk van de wind
12.30u Ontvangst op de eeuwenoude scheepswerf Nieuwboer met koffie/thee en Spakenburgse koek. Een korte instructie door de schipper of zijn maat over de gebruiken aan boord en andere noodzakelijke informatie
13.30u Korte Rondleiding op de scheepswerf.
14.00u Inschepen en trossen los: we verlaten de gezellige haven van Spakenburg en hijsen de zeilen, op naar De Eem. Tijdens de zeil/vaartocht kunt u de schipper en zijn maat alles vragen, ook geven zij u uitleg over het zeilen/varen met een botter. Als u dat wilt, kunt u actief meezeilen.
14:15u Schippersborrel tijd voor een opknapper: haring met een schippersborrel.
15:00u Aanmeren in Eemdijk en even de benen strekken in het pittoreske dorpje, misschien een leuk terrasje pikken. Activiteiten naar keuze/evt. eigen invulling op de wal
15.30u Terugtocht naar de haven van Spakenburg. Tijdens de zeil/vaartocht wordt u rijkelijk voorzien van borrelhapjes en consumpties zoals; wijn, bier, frisdrank of borrel.
17.00u Aankomst thuishaven Spakenburg

Dit arrangement is eventueel uit te breiden met vooraf een  visserslunch en na terugkomst een uitgebreide barbecue en/of visbakken op de werf.
Tijdens de zeil/vaartocht wordt u rijkelijk voorzien van borrelhapjes en consumpties.

Contact

Wilt u meer informatie over een evenement, arrangement of heeft u specifieke wensen?

Bel, mail Marco of vul het formulier in. U krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Scheepstimmerwerf Nieuwboer
Oude Schans 86
3752 AH Spakenburg
Tel. 033-298 58 51
info@botterwerf.nl

Reserveren

Kies je datum en tijd dan kunnen we zo snel mogelijk kijken of die beschikbaar zijn.