De Botterwerf
en botterverhuur
historie en genieten

Uw zeilevenement met één of meer botters vanaf de eeuwenoude Botterwerf in Spakenburg.
Historie en genieten, onlosmakelijk verbonden.


De botter was het werkschip van de visserman. Hierop speelde zich het grootste gedeelte van zijn leven af. Behalve de vrijheid en het leven in de natuur was het echter vooral een hard bestaan. Maar de visserij verdween en de botters werden afgedankt. Dankzij de overgedragen kennis van het vakmanschap, het ambacht van scheepstimmerman, de vele liefhebbers en vrijwilligers kunnen we weer genieten van zeiltochten op deze prachtige authentieke schepen.

Botterverhuur

Een botter huren kost € 95,00 per uur
* minimum vanaf twee uur
* voor een dagdeel (ochtend, middag of avond)
* voor de hele dag (compleet verzorgde dag of volledig evenement)

Uitgebreide mogelijkheden vind u onder onze Arrangementen

Kom genieten met collega's, familie, vrienden of kennissen van een zeiltocht met een authentieke botter, het vissersschip van de Zuiderzee.


Hoe leuk is datZeiltocht 2 uur: € 30,00 p.p.
ex 6% BTW op basis van 12 pers.
* 2 uur heerlijk ontspannen zeilen op een schitterende botter
* inclusief borrelhapjes en consumpties.


Zeiltocht 3 uur: € 36,00 p.p.
ex 6% BTW op basis van 12 pers.een zeiltocht met
* vooraf een rondleiding op de volop in bedrijf zijnde 16e eeuwse scheepswerf met
* een bezoek aan de meer dan 100 jaar oude smederij (1904) op het werfcomplex,
* 2uur zeilen op het Eemmeer
* inclusief borrelhapjes en consumpties.

Botterverhuur

Nu ook Botterverhuur en botter-zeiltochten vanaf de meer dan 500 jaar oude Botterwerf. Particulieren en bedrijven kunnen een unieke, compleet verzorgde dag beleven. Dat wordt wel een heel speciale ervaring. De ambiance van deze eeuwenoude werf is van een zeldzame toegevoegde waarde voor uw specifieke botterzeilevenement. Op de plaats waar ten minste vanaf 1583 een "schuytenmaekereye"moet zijn geweest ligt sinds 1829 de scheepstimmerwerf Nieuwboer. Deze werf, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Zuiderzeevisserij, is een specifieke houtwerf. Naast vele andere houten schepen gleden meer dan tachtig Zuiderzeebotters van de werf. Op deze werf worden de vissersschepen tot op de dag van vandaag nog steeds met hoogstaand vakmanschap onderhouden en gerestaureerd. De bijzondere locatie van deze unieke nog werkende botterwerf midden in het hart van Spakenburg versterkt het gevoel van een speciale ervaring.

De historische haven van Spakenburg

De smalle haven - waar meer dan 30 originele botters en een tiental andere historische vissersschepen liggen afgemeerd - is de belangrijkste historische Zuiderzeevissershaven in Nederland. De kriskras dicht op elkaar gebouwde pittoreske huizen geven een duidelijk beeld van de sfeer in het vissersdorp van voorheen.

Botter huren

Debotter wordt gezeild door de ervaren schipper met maat: dat wordt relaxen en zorgeloos genieten van zeilen, het gezelschap en de omgeving. Toch liever actief zijn? Helpen met de zeilactiviteiten mag ook: er is genoeg te doen op een botter. Het begint al met zeilen hijsen. Die zeilen moeten worden overgezet bij een overstagmanoeuvre. Het ene zwaard wordt daarbij neergelaten en het andere gaat er aan de andere kant weer uit. De zeilen moeten soms worden bijgesteld en wie weet mag er (met goedkeuring van de schipper en als de omstandigheden het toelaten!) worden gestuurd, hetzij met zeilen hetzij bij het op de motor varen.

Catering

U kunt zelf voor catering zorgen ofwel gebruikmaken van de aangeboden of afgesproken arrangementen.

Bijna alles is mogelijk, zelfs live muziek…dus overleg even.....!
Neem contact op en informeer naar de vele mogelijkheden.
Bel 033-298 58 51 of 
Mail info@botterwerf.nl