De Grote Beer

De Grote Beer

Naast een stoere botter kan ook ‘de Groote Beer’ gehuurd worden. Dit is een groot luxe botterjacht met een rijke historie van meer dan 15m, met veel voorzieningen . Op dit beeldschone schip kan een speciale luxueuze picknick georganiseerd worden met bijzondere culinaire versnaperingen, met wat veel meer comfort en in stijl .

Previous
Next

Botterjacht de Groote Beer terug in Nederland

Inbegrepen:

De Groote Beer kost 190,- per uur excl. 9% btw, incl. schipper en maat.

Bel Marco 033 298 58 51 voor meer informatie en mogelijkheden met dit bijzondere schip

 

De Grote Beer, een uniek botterjacht, is na een verblijf van vierenveertig jaar in de Verenigde Staten weer terug in Nederland. Het botterjacht is, met een lengte van 16,40 meter, een breedte van 5,80 meter en een gewicht van circa 38 ton, één van de grootste botterjachten ooit gebouwd en geldt als het kroonjuweel van de Huizer scheepsbouwer Hans Kok met houtsnijwerk van beeldsnijder Janus Kok. Eigenaar J W de la Porte trof het botterjacht aan in de haven van Oregon.
Scheepswerf Nieuwboer in Spakenburg verzorgde de restauratie.

 

In 1939 gaf de Duitse luchtmachtofficier Temmier scheepsbouwer Hans Kok opdracht voor het bouwen van het botterjacht. Kok vertraagde de bouw dermate dat het schip pas in 1946 kon worden opgeleverd. Van verkoop aan een Duitser kon op dat moment geen sprake zijn. Willem Greve, grootvader van de huidige eigenaar, kocht de botter op een door de overheid georganiseerde veiling. ‘Een uniek schip, zeker voor die tijd’, oordeelt De la Porte. ‘De roef was volledig op stahoogte en er zat
zelfs een open haard in. Het botterjacht was geschikt voor comfortabel en langdurig verblijf aan boord. En dat is maar goed ook want mijn grootvader maakte gedurende elf jaar regelmatig langere tochten met de Grote Beer.’

 

26 mei 2011 was een zwarte dag in de geschiedenis van het botterjacht Groote Beer. Na de kostbare restauratie stortte het schip bij de tewaterlating op de kade.Nadat een slepende verzekeringsaffaire tot een einde was gebracht kon Botterwerf Nieuwboer in Spakenburg beginnen aan de herstelwerkzaamheden. Inmiddels is de Groote Beer in oude glorie hersteld.

 

Dit arrangement is eventueel uit te breiden met vooraf een  visserslunch en na terugkomst een uitgebreide barbecue en/of visbakken op de werf.
Tijdens de zeil/vaartocht wordt u rijkelijk voorzien van borrelhapjes en consumpties.

Contact

Wilt u meer informatie over een evenement, arrangement of heeft u specifieke wensen?

Bel, mail Marco of vul het formulier in. U krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Scheepstimmerwerf Nieuwboer
Oude Schans 86
3752 AH Spakenburg
Tel. 033-298 58 51
info@botterwerf.nl

Reserveren

Kies je datum en tijd dan kunnen we zo snel mogelijk kijken of die beschikbaar zijn.